Waarom Bhutan bij ons boeken?

Ervaring uit de 1ste hand voor elke bestemming!    Praat met Christel, onze Bhutan-vakantie-expert  voor Bhutan route ideeën, plaatsjes om te ontdekken en logies op maat.

Bhutan, het geluk achterna!

Een land waar de pursuit of happiness, oftewel de zoektocht naar geluk, belangrijker is dan westers materialisme of ouderwets bezit. Een must visit voor elke Westerling die droomt van het ultieme Shangri-La “ aards paradijs”.

Een uniek land zoals Bhutan binnenkomen doe je natuurlijk in stijl. De luchthaven van Paro is de mooiste toegangspoort tot een land met als bijnaam The Dragon Kingdom. Kwaliteit, geen kwantiteit, is het motto van Bhutan. Bhutan wil de bezoeker enkel een authentieke en onvergetelijke ervaring aanbieden.  

Het is verrassend dat een land zoals Bhutan, gesandwicht tussen reuzen China en India, gewoon zijn eigen ding doet en daar verduiveld goed in slaagt. Overal zitten monniken te mediteren. In de schaduw van een grote boom, onder pergola’s en binnen in de tempel in donkere, kille vertrekken waar het gezoem van hun gebed tot ver over de heuvels klinkt. 

Bhutan pakt het ook anders aan qua hotelinfrastructuur. Enkel Aman Resorts kreeg het akkoord om een handvol kleinschalige luxehotels te openen verspreid doorheen het land. Exclusief en kleinschalig. Net zoals Bhutan het wou.

In de voormalige zomerresidentie van de koningin opende Aman Resort een hotel.   Je geraakt maar in deze zomerresidentie door een rivier over te steken waar gebedsvlagjes in de wind wapperen om dan met een golfcaddy naar het hotel zelf te worden gebracht. Aman Resort heeft nog een paar andere hotels in Bhutan. Zoals in Paro naast het Wangdichholing Palace, dat in 1857 als eerste paleis voor de koning van Bhutan werd gebouwd. Nog steeds leeft er een groepje monniken die je regelmatig door de tuin van het hotel ziet wandelen.

Als laatste is er een Amankora in de vallei van Gangtey in Centraal Bhutan op 3000 meter hoogte. Een van de enige plaatsen in de wereld waar je nog de Zwarthals Kraanvogel kunt spotten.

De Butanese keuken is een avontuur is voor wie verzot is op pikant eten.  

De mond blussen kan met een smaakvol Red Panda-biertje dat in Bhutan zelf wordt gebrouwen.

Reizen in Bhutan is absoluut veilig. Er is geen criminaliteit en er moeten ook geen speciale voorzorgsmaatregelen worden genomen qua gezondheid. Buiten de standaardinentingen natuurlijk, en de mogelijkheid op hoogteziekte voor wie hier gevoelig aan is. De gemiddelde hoogte in Bhutan is 2300 meter. Vergeet ook UV-bescherming, goede stapschoenen en de gepaste laagjes kledij niet.

De moesson begint normaal gezien midden juni en duurt tot rond midden september. De lente en het najaar zijn de beste periodes om naar Bhutan te reizen.

Laatste nieuws

Buitengewoon Japan

Japan spreekt al eeuwen tot de verbeelding.  Op elk moment en tijdens ieder seizoen weet Japan z’n bezoekers te betoveren.