Travel info

Voor u op reis gaat is het belangrijk een aantal zaken te regelen.

Heeft u bijvoorbeeld een visum of speciale vaccinaties nodig voor het land waar u naartoe reist? Of wilt u alvast een huurauto regelen, informatie hebben over de regels rondom (hand)bagage, deelnemen aan corporate spaarprogramma’s of meer weten over andere reisgerelateerde zaken?

Visum: Voor al onze reizen geldt dat de visa niet zijn inbegrepen. Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om over de juiste grensdocumenten te beschikken. In onze offertes wordt altijd aangegeven of er een visum of een andere vorm van een reistoestemming vereist is voor de aangevraagde bestemming(en).

Wij werken samen met https://visumbuitenland.be ,  waar u eenvoudig online uw visum kunt aanvragen.

Reizen naar Amerika en Canada: Wanneer u naar Amerika reist, bent u verplicht om uzelf te registreren bij de Amerikaanse overheid onder het ESTA programma (Electronic System for Travel Authorization). Dit is een manier van de Amerikaanse regering om reizigers naar de VS vooraf te registreren. U dient dit tenminste 72 uur voor vertrek te doen. Zonder ESTA autorisatie mag u niet aan boord van een vlucht naar Amerika.

De kosten voor het aanvragen hiervan bedragen $14,00. Direct aanvragen https://esta.cbp.dhs.gov/

Ook voor het reizen naar Canada zonder visum heeft u een verplichte reistoestemming nodig, een zogenoemde eTA Canada (electronic Travel Authorisation). Vraag je toeristenvisum ruimschoots op tijd aan! Voor vele bestemmingen kan je dit direct online doen op; https://www.evisumservice.be/

Vaccinatie: Zeker wanneer u langer in het buitenland verblijft, raden wij u aan te controleren of u bepaalde vaccinaties en/of malariatabletten nodig heeft. Vraag ernaar bij onze reisadviseurs!

Brussels Airport – VIP service: Wilt u rustig en in luxe uw reis beginnen? Dan biedt Brussels Airport VIP service u de meest exclusieve manier van reizen. U heeft privacy, rust en persoonlijke service, ongeacht met welke luchtvaartmaatschappij u reist. Doordat het VIP Centre gescheiden is van de terminal, gaat de hectiek volledig langs u heen. U kunt rustig ontspannen of werken in een privé lounge en genieten van het food en beverage aanbod.

https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/at-the-airport/services/overview/lounges

Regels handbagage en ruimbagage: Wat gaat er mee in uw handbagage en wat stopt u in uw koffer? Het is daarbij belangrijk rekening te houden met de internationale regels. Lees hier alles over de handbagage- en ruimbagage regels:

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/luggage-restrictions/index_nl.ht

Maaltijden en stoelreserveringen: Wij kunnen een speciale maaltijd voor u regelen in het vliegtuig, mits u de vluchten via ons heeft geboekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vegetarische maaltijd. Wilt u hier gebruik van maken? Geef dit dan tijdig aan ons door, zodat wij dit bij de luchtvaartmaatschappij voor u kunnen regelen. Indien u de vluchten bij ons heeft geboekt, dan reserveren wij, indien mogelijk, automatisch stoelen voor u in het vliegtuig. Het verschilt per luchtvaartmaatschappij of een stoelreservering mogelijk is en wanneer. Mocht u speciale wensen hebben voor uw stoelreservering, bijvoorbeeld een gang- of raamplaats, voor of achterin het vliegtuig, dan kunt u dat aan ons doorgeven.

Tips voor een zorgeloze vakantie-uittocht

  • Zorg voor de juiste reisdocumenten. Travel Plus of diplomatie.belgium.be kan je hierover informeren. Zorg dat je identiteitskaart en/of paspoort nog minstens 6 maand geldig is. Voor reisbestemmingen buiten Europa is er een reispas of een visum vereist.
  • Let op : voor kinderen zonder identiteitskaart is een Kids-ID verplicht. Ook een internationaal paspoort is verplicht. Vraag die dus tijdig aan bij je gemeentebestuur.
  • Voorzie een beetje cash geld. Wil je je Maestrokaart gebruiken buiten Europa, neem dan vóór afreis contact op met je bank. Indien je een auto wil huren, heb je een kredietkaart nodig als borg. Neem ook het card stop nummer (070 344 344) mee.
  • Ga op tijd naar de luchthaven. Normaal check je 2 tot anderhalf uur op voorhand in; voor langeafstandsvluchten 3 uur. Voorzie een marge voor drukte op de weg of in de luchthavenparking, voor check-in, veiligheidscontroles,…
  • Voor een vroege vlucht kun je overwegen om voordelig in een luchthavenhotel te overnachten, vaak inclusief gratis parking.
  • Stop waardevolle en dringende spullen in je handbagage: reisdocumenten, geld, sleutels, camera, juwelen, babyvoeding, medicatie, enz. Scherpe voorwerpen (schaartje, nagelvijltje, zakmes, injectienaalden) in je handbagage worden bij de veilgheidscontrole in beslag genomen en horen dus in je ingecheckte bagage thuis.
  • Vloeistoffen mag je tot maximum 100 ml per stuk in je handbagage bij hebben. Denk duurzaam bij het pakken van je bagage en neem geen overtollige kilo’s mee.
  • Voorzie een kleine reisapotheek. Praat erover met je huisarts of apotheker.
  • Vertrek goed verzekerd op reis. Bij je vertrek met vakantie denk je liever niet aan pech, maar een goede verzekering bespaart heel wat narigheid en (hoge) kosten bij een ongeval of ziekte.

Met onze checklist zal het pakken van je bagage en je afreis zelf georganiseerd en met minder stress verlopen. Download hier onze checklist

Tip: neem van je identiteitsbewijzen, rijbewijs, bankkaart enz… een kopie of maak er een foto van op je smartphone of tablet.

Ons Adres

Travel Plus
Verviersstraat 2
2000 Antwerpen

Business Travel
Group & Incentive travel / MICE
Holiday & Leisure
Accounting