Let’s Go cities – tijdelijke expo’s

AMSTERDAM

Amsterdam “Julius Caesar – Ik kwam, ik zag en ging ten onder”

Van 16 september 2023 tot en met 20 mei 2024 kan je in het H’ART Museum Amsterdam kennismaken met de legendarische figuur van Gaius Julius Caesar (100 tot 44 v.C.). Julius Caesar.

Ik kwam, ik zag en ging ten onder is de allereerste solotentoonstelling over Caesar die in Nederland wordt georganiseerd, met dank aan een nauwe samenwerking met het Museo Archeologico Nazionale in Florence, het Museo Nazionale Romano in Rome en verschillende musea in Nederland en Duitsland. Aan de hand van bijna honderdvijftig eeuwenoude objecten wordt een van de spannendste verhalen uit de wereldgeschiedenis verteld: het levensverhaal van Julius Caesar. Een legendarische veldheer, getalenteerde redenaar en ongewone staatsman die wist uit te groeien tot een van de machtigste heersers van zijn tijd. Mis deze unieke tentoonstelling niet en combiner dit met een citytrip uit ons uniek hotelaanbod op Amsterdam.

PARIJS

Het Louvre nodigt het Museo Capodimonte uit – ‘Naples à Paris’.

07.06.23 – 08.01.24

Van 7 juni 2023 tot 8 januari 2024 kan je Napels zien in Parijs. Wie de exquise Italiaanse renaissance- en barokcollectie van het Museo di Capodimonte in Napels wil bewonderen, moet naar Parijs.

Het paleis Capodimonte was ooit de jachtresidentie van de Bourbons, maar huisvest nu een van de grootste musea van Italië. Capodimonte is een van de weinige musea in Italië met collecties van alle Italiaanse schilderscholen. Het huisvest ook het op één na grootste kabinet tekeningen in Italië na het Uffizi, evenals een opmerkelijke collectie porselein.

Het Louvre pakt uit met zeventig geleende topwerken: van Michelangelo over Titiaan tot Caravaggio. De grootste meesterwerken van het Napolitaanse museum worden tentoongesteld in drie verschillende delen van heet Louvre. Het gros hangt in de Grande Galerie, de meest prestigieuze kunstboulevard in het Louvre.

Zo wandel je de Grande Galerie af, van het ene meesterwerk naar het andere. De Venetiaanse renaissanceschilder Giovanni Bellini hangt aan het begin van de galerie met ‘De transfiguratie van Christus’, geschilderd rond 1455. Nog een topwerk is ‘De flagellatie’ van de barokschilder Caravaggio. Het filmische karakter en het doorgedreven spelen met licht en donker maken het doek onvergetelijk.

Het tweede deel van de expo, in de Salle de la Chapelle, verhaalt de geschiedenis van de collectie van Museo di Capodimonte. De schilderijen in de Salle de la Chapelle moeten met enkele portretten van Titiaan en El Greco nauwelijks onderdoen voor wat te zien is in de Grande Galerie. Ook een triptiek van Joos van Cleve, die lang in Antwerpen werkte, is erg de moeite.

De derde etappe van ‘Naples à Paris’ leidt naar de Salle d’Horloge en is gewijd aan de tekenkunst van Rafaël en Michelangelo. De tekeningen op karton waren in de renaissance eigenlijk de echte kunstwerken. Dat wordt op de expo aanschouwelijk uitgelegd.

Laat je trip naar Parijs beginnen met een onvergetelijk verblijf in één van onze Parijse hotels in aanbod.

Expo “Amedeo Modigliani” – Un peintre et son marchand » Musée de l’Orangerie

20.09.23 – 15.01.24

Van 20 september 2023 tot 15 januari 2024 presenteert het Musée de l’Orangerie een selectie van iconische werken van Amedeo Modigliani. Bijna een eeuw nadat de twee elkaar in 1914 ontmoetten, blikt deze tentoonstelling terug op een van de meest emblematische momenten in het leven van Amedeo Modigliani, toen Paul Guillaume zijn handelaar werd. Paul Guillaume maakte het werk van Modigliani bekend in de artistieke kringen van Parijs en tot in de Verenigde Staten.

Mis je kans niet om deze uitzonderlijke verzameling schilderijen te ontdekken van de Italiaanse meester. Met je toegangsticket kan je ook de permanente collectie bezoeken van het Musée de l’Orangerie, zoals o.a. de imposante waterlelies van Monet.

Logeer tussen geschiedenis en heden in één van onze favoriete Parijse hotels.

Menu

Contactgegevens
Ons Adres

Travel Plus
Verviersstraat 2
2000 Antwerpen

Business Travel
Group & Incentive travel / MICE
Holiday & Leisure
Accounting