Let’s Go cities – tijdelijke expo’s

AMSTERDAM

Amsterdam “Julius Caesar – Ik kwam, ik zag en ging ten onder”

Van 16 september 2023 tot en met 20 mei 2024 kan je in het H’ART Museum Amsterdam kennismaken met de legendarische figuur van Gaius Julius Caesar (100 tot 44 v.C.). Julius Caesar.

Ik kwam, ik zag en ging ten onder is de allereerste solotentoonstelling over Caesar die in Nederland wordt georganiseerd, met dank aan een nauwe samenwerking met het Museo Archeologico Nazionale in Florence, het Museo Nazionale Romano in Rome en verschillende musea in Nederland en Duitsland. Aan de hand van bijna honderdvijftig eeuwenoude objecten wordt een van de spannendste verhalen uit de wereldgeschiedenis verteld: het levensverhaal van Julius Caesar. Een legendarische veldheer, getalenteerde redenaar en ongewone staatsman die wist uit te groeien tot een van de machtigste heersers van zijn tijd. Mis deze unieke tentoonstelling niet en combineer dit met een citytrip uit ons uniek hotelaanbod op Amsterdam.

PARIJS

Mark Rothko staat centraal in een grote overzichtstentoonstelling in de Fondation Louis Vuitton van 18 oktober 2023 tot 2 april 2024.

Mark Rothko is een van de grote Amerikaanse kunstenaars van de twintigste eeuw en de ster van de tentoonstelling in de Fondation Louis Vuitton. Dit retrospectief brengt 115 schilderijen samen. De chronologische tentoonstelling neemt ons mee van de eerste figuratieve werken van de schilder tot zijn laatste abstracte schilderijen. De werken zijn afkomstig uit verschillende collecties, van de National Gallery of Art in Washington tot de privéwerken van de familie Rothko en de Tate in Londen, waardoor we een overzicht krijgen van de hele carrière van de kunstenaar.

Mark Rothko

De tentoonstelling begint in de jaren 1930: de verschillende schilderijen tonen ons een tragische, eenzame wereld, een New York dat getekend is door de wreedheden van de Eerste Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog richtte Mark Rothko zich op abstractie. De kunst en de technieken die de schilder gebruikte veranderden drastisch.

Aanvankelijk speelde de kunstenaar met kleuren, massa’s en geometrische vormen die hij in een fragiel evenwicht samenbracht. Geleidelijk verdwenen deze vormen en bleef alleen de kleur over. In deze schilderijen staan de rechthoeken tegenover elkaar, hun kleuren praten met elkaar, complimenteren of botsen met elkaar. Deze schijnbaar simplistische werken verbergen een geheime taal, een stille dialoog die de schilder wil voeren met de kijker…

Een van de meesterwerken die je niet mag missen is een serie van negen schilderijen die samen worden tentoongesteld. Deze werken werden gemaakt in opdracht van de Four Seasons om het beroemde restaurant te decoreren. Mark Rothko maakte de schilderijen… Daarna weigerde hij ze aan het restaurant te geven. Deze werken worden tentoongesteld in de Fondation Louis Vuitton in een aparte ruimte, net als de Rothko Room, een kunstkamer ontworpen door de schilder voor de Phillips Collection

Kom en bewonder de werken van een meester van de abstractie en combineer dit met een citytrip uit ons uniek hotelaanbod op Parijs.

VERSAILLES tijdens Olympische spelen

Laura Figueroa in Versailles voor een ruiterkunsttentoonstelling tijdens de Olympiche Spelen van 29 juli tot 4 augustus 2024

Laura Figueroa is een paardenliefhebster die van paarden haar iconen heeft gemaakt en ze al 30 jaar beeldhouwt! De Mexicaanse kunstenares toont haar levendige en fascinerende bronzen paardensculpturen in een solotentoonstelling in de intieme Halle à la Farine, vlakbij het beroemde Château de Versailles. Van 29 juli tot 4 augustus 2024!

Als je naar Versailles komt om de ruiterwedstrijden op de Olympische Spelen van 2024 bij te wonen, mag je deze gratis tentoonstelling van Laura Figueroa, een beeldhouwster uit Mexico, niet missen. Paarden zijn haar hele leven. Figueroa beeldhouwt voornamelijk in brons, omdat ze gelooft dat dit materiaal het majestueuze dier het beste weergeeft en zijn kracht, uithoudingsvermogen, kracht en schoonheid weerspiegelt.

De tentoonstelling is een unieke gelegenheid om de werken van Laura Figueroa uit verschillende delen van de wereld te ontdekken, voor de gelegenheid samengebracht onder één dak. Welkom bij een viering van kunst, cultuur en de tijdloze elegantie van de paardenwereld in het hart van Versailles.

Combineer dit met een citytrip Versailles.

Menu

Contactgegevens
Ons Adres

Travel Plus
Verviersstraat 2
2000 Antwerpen

Business Travel
Group & Incentive travel / MICE
Holiday & Leisure
Accounting