Wilde schoonheid in Kenia & Oeganda

Brussels Airlines vliegt opnieuw naar Nairobi. De berggorilla’s in Oeganda en een klassieke safari in Kenia zijn in één compacte reis binnen handbereik.

In de nationale parken gaat u op zoek naar leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden, hyena’s, nijlpaarden, zebra’s en jachtluipaarden. Deze reis brengt u ook naar de chimpansees en berggorilla’s in de hoog gelegen bergregenwouden.

Voor degene die alles uit Oeganda en Kenia willen halen, adviseren onze specialisten graag over bijzondere excursies. Wat dacht u van een nachtwandeling in Kibale Forest, Lion Tracking in Queen Elizabeth Nationaal Park, een ballonsafari boven het Masai Mara Natuurreservaat of kanoën op Lake Mutanda.

Met deze combinatiereis die onze Travel Plus designers voor u samenstellen beleeft u het beste van Oeganda én van Kenia!

In Oeganda beleef je momenten om nooit te vergeten.

Oeganda is dé plek in Afrika om oog in oog te staan met de fascinerende Kabaka Gorilla. Hier spot je de berggorilla’s en chimpansees in hun natuurlijke habitat en tref je de zeldzame schoenbekooievaar. Je beleeft hierfantastische nationale wildlife  parken, romantische nachten aan de Nijl, heerlijke boottochten en heel wat couleur locale.

In de natuurparken van Oeganda komen de volledige Big Five voor, weliswaar verspreid over verschillende parken, het land is een paradijs voor vogelliefhebbers en een lustoord voor vlinderliefhebbers Het machtige Rwenzori-gebergte, heldere bergmeren, prachtige watervallen, rivieren, moerassen, wijde savanne-vlaktes, tropisch regenwoud en de vriendelijkheid en oprechte glimlach van de lokale bevolking … dit alles blijft je heel lang bij.

Overnacht in unieke accommodaties aan de oever van de Nijl en geniet van de door kleuren geverfde zonsondergangen.  De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op ligging, kleinschaligheid en sfeer.

Ervaar romantische of avontuurlijke boottochtjes waarbij je wordt verwelkomd door nijlpaarden, olifanten en buffels die een verkwikkend bad nemen of hun dorst lessen, terwijl reigers op insecten jagen of zeearenden vanop een boomtop hun territorium overschouwen.

Hoogtepunten die je niet mag missen tijdens deze reis: 

  • Entebbe : lokale vlucht van Kisoro (Bwindi) naar Entebbe
  • Lokale vlucht van Entebbe rechtstreeks naar Masai Mara NP
  • Kans op grote trek in de Masai Mara
  • Chimpansee trekking Kibale Forest NP
  • Bootsafari Queen Elisabeth NP
  • Gorilla trekking Bwindi
  • Overnachten aan het schilderachtige Lake Mutanda
  • Bezoek Nairobi

Bij Travel Plus stoppen wij onze passie in reizen waarbij wij net dat stapje verder gaan. Wij gaan door tot wanneer de reis tot in détail voor jou perfect is.

Wij maken graag een voorstel voor zowel een privé- , groeps – , huwelijks-  of familie en kindvriendelijke reis.

Laatste nieuws

Safari tips

Onze safari-experts hebben de beste safari-tips voor jou verzameld. Neem een camera met zoomlens mee Wij beginnen met de meest

Buitengewoon Japan

Japan spreekt al eeuwen tot de verbeelding.  Op elk moment en tijdens ieder seizoen weet Japan z’n bezoekers te betoveren.