Rwanda: het land van duizend heuvels.

Rwanda is uitgegroeid tot een van de spannendste safaribestemmingen, en Bisate Lodge aan de rand van het Volcanoes National is misschien wel het kroonjuweel.

Bisate Lodge is het ideale uitgangspunt om oog in oog te komen staan met de gorilla’s. Vanuit de lodge heeft u een spectaculair uitzicht op de toppen van vulkanen Bisoke en Karisimbi. Er zijn zes weelderige en unieke en-suite bosvilla’s met adembenemenduitzicht!

Bisate zelf is gelegen in het amfitheater van een vulkaankegel, waarbij de verhoogde hoofdruimte en kamers direct uitkijken op de hellingen van de Mount Bisoke. Daarnaast , vaak gehuld in wolken – ligt Karisimbi, de hoogste vulkaan in het gebied. Verderop, in de naburige Democratische Republiek Congo, ligt de ruige top van Mikeno.

De gorillatrekking is de hoofdattractie, maar Bisate biedt een groot aantal avonturen. Diverse bucket-list ervaringen, sommige in het park en andere op het terrein van de lodge. Zoals trektochten met de gouden aap, vogels spotten, de Dian Fossey wandeling, het beklimmen van Mount Bisoke, het verkennen van de natuurpaden rond de lodge en het indrukwekkende herbebossingsproject, of een bezoek aan het nabijgelegen dorp Guardians of Gorillas, gerund door voormalige stropers die nu natuurbeschermers zijn.

Of, in het hart van Bisate’s bestaan, een bezoek aan de lokale gemeenschap, een groep dorpen die gezamenlijk ‘Bisate village’ worden genoemd en waarvan de mensen en de lodge een symbiotische relatie hebben. Velen van hen hebben Bisate helpen opbouwen, werken er nu en spelen een belangrijke rol in de toekomst. Als je de geluiden van het dorpsleven van beneden hoort opkomen, is de kans groot dat je je welkom, geïntegreerd en zeker in Afrika voelt.    

Laatste nieuws

Buitengewoon Japan

Japan spreekt al eeuwen tot de verbeelding.  Op elk moment en tijdens ieder seizoen weet Japan z’n bezoekers te betoveren.