Ontdek buitengewoon Marokko

Met zorg kunnen wij voor u een luxe Marokko rondreis samenstellen die u naar eeuwenoude, mysterieuze en adembenemende plekken brengt. Ontdek de koningssteden, de indrukwekkende zandduinen in de Sahara en de kust langs de schitterende Atlantische Oceaan.

Marokko, het land van couscous, kleurrijke souks en historische moskeeën. Met het Atlasgebergte, haar mysterieuze woestijn en de sfeervolle kustplaatsjes. Een reis door Marokko is vol variatie en belooft iedere dag nieuwe ontdekkingen en ontmoetingen.

Het hart van dit Arabische land ligt binnen de oude ommuurde medina’ van Marrakech, Fès of Meknès. Tijdens een ballonvaart over het Atlasgebergte ziet u in één oogopslag de meest verscholen berberdorpjes. Liever een roadtrip langs de goudgele stranden van de westkust? Een auto staat voor u klaar om mondaine badplaatsen zoals Agadir en de tot het werelderfgoed behorende stad Essaouira te verkennen waar ooit Jimmy Hendrix op de stranden verbleef.

De Hoge Atlas en het woestijngebied vormen een fascinerend decor met onderweg een onvergetelijk verblijf in een luxe woestijntent. Voor verkoeling gaat u naar de kust waar kan ontspannen in een sublieme selectie van accomodaties en sfeervolle kustplaatsjes.

U vindt alle rust binnen de muren van sublieme riads, historische huizen en paleizen omgebouwd tot luxe verblijven. Speciaal voor u uitgekozen accommodaties: kleinschalig, persoonlijk, uniek en met flair. Stijl, service en Marokkaanse gastvrijheid omringen u. In Marokko is de overnachtingsplek een beleving op zich met traditionele hamam en uitgebreide spa-behandelingen.

Marokko is ook een veilig land om in te reizen. Individueel reizen per huurauto is goed mogelijk en bij een bezoek aan de woestijn zorgen wij voor de gids met 4×4 wagen. U ontmoet onderweg een uitermate vriendelijke en hulpvaardige bevolking.  Huurauto, privé transfer of auto met chauffeur: wij regelen alles voor u.

Rondrit Marokko

Begin uw ontdekking van dit exotisch land waar schoonheid, stilte en eindeloosheid elkaar ontmoeten in een sublieme uitbarsting van licht- en kleurschakeringen vanuit het mystieke Marrakech. Verlaat de kleurrijke chaos van de rode stad en rijd in amper een half uur naar de woestijn van Agafay, een fascinerend maanlandschap waar rust en sereniteit heersen en betoverende oases met eucalyptus, olijfbomen en wijngaarden zich voeden met een plaatselijk riviertje. Via de Drâa Vallei, een aaneenschakeling van prachtige oase stadjes rijdt u naar Zagora, de ‘Poort naar de woestijn’, naar Chegaga, een oceaan van duinen, de grootste, de hoogste en de mooiste van Marokko.

In Iriki National Park bevindt u zich in het typische woestijnlandschap van zuidelijk Marokko, bosrijke steppe en savanne met acacias. Via het opgedroogde Iriki meer en Foum Zguid volgt u de sporen van de legendarisch Paris-Dakar. Op naar de finish, in Tan Tan, ‘The nowhere town’.

Bijkomen van de avontuurlijke rit doet u in Mirleft, een rustig stadje aan de Atlantische kust met een sfeer van laisser-faire, prachtige stranden en indrukwekkende kliffen met natuurlijke rotsbogen. U sluit de reis af midden in het Atlas gebergte, aan het prachtig turquoise Bin El Ouidane meer, waar u behalve van watersporten kunt genieten van mini-massages. 

tips & tops

  • betreed de woestijn per kameel, en dineer en overnacht op een bijzondere lokatie onder een fonkelende sterrendeken in een luxueuze tent
  • de fameuze zandstranden van La Plage Blanche
  • VIP excursie per helicopter of ballontocht boven het indrukwekkende Atlasgebergte
  • ondergaande zon in de Atlantische Oceaan vanaf de zeeboulevard in Casablanca
  • wandel door de spectaculaire Todra kloof
  • de vallei van de Dadès River, met haar oases vol dadelpalmen en amandelbomen
  • overnacht als in een sprookje uit duizend-en-één-nacht
  • geniet van Essaouira met haar milde klimaat, één van de populairste badplaatsen van Marokko

Laat u inspireren door ons Marrokaans aanbod en ontdek de puurheid van dit land. Reizen is onze passie. Als team hebben we de hele wereld gezien en beleefd, met vele onvergetelijke momenten. Die passie willen we graag met klanten delen en hun allermooiste reis creëren, boordevol experiences, van speciaal tot spectaculair. Een reis maken naar een bestemming waarvan je nooit had gedacht dat je er zou belanden? En ter plaatse iets unieks ondernemen waarvan je het bestaan niet eens wist? Dat regelen wij voor u!

Laatste nieuws

Safari tips

Onze safari-experts hebben de beste safari-tips voor jou verzameld. Neem een camera met zoomlens mee Wij beginnen met de meest

Buitengewoon Japan

Japan spreekt al eeuwen tot de verbeelding.  Op elk moment en tijdens ieder seizoen weet Japan z’n bezoekers te betoveren.