Een must voor de natuurliefhebber “Indian Summer”

Adembenemende najaar-autorondreis.

Indian Summer

L’Été indien – Indian Summer’ wordt in Amerika zelf als vrij uniek ervaren. U krijgt tijdens deze herfstvakantie schitterende vergezichten met gele en rode bladeren die berghellingen, oevers van meren en rivieren kleuren.   Van felgeel tot dieprood zover als u kunt zien…. van wandelingen en elandsafari’s  tot ‘apple picking’ op een lokale boerderij. Ervaar de fenomenale panorama’s  vanaf de kust van Maine,  via de White Mountains van New Hampshire naar de Green Mountains van Vermont en Berkshires.

5 Amerikaanse road trips voor een perfecte Indian Summer

Blue Ridge Parkway, North Carolina & Tennessee: Het Noordoosten van The States staat bekend om haar prachtige najaar. Maar ook zuidelijke delen van de VS mogen er tijdens deze periode ook absoluut zijn. Alles rondom de Blue Ridge Parkway, bijvoorbeeld. Deze bochtige roadtrip verbindt North Carolina’s Great Smokey Mountains National Park met Virginia’s Shenandoah National Park. Onderweg passeer je kleine bergdorpjes, grote valleien en een enorme aantal uitkijkpunten. Bezoek Monticello – ooit de woonplaats van voormalig president Thomas Jefferson.

Highway 101, Californië: Deze route langs de kust van Californië is absoluut de moeite waard in de herfst. Maak tijd voor Point Mugu State Park voor een kleurrijke hike boven de Californische klippen en blijf ietsje langer in Santa Barbara dan gebruikelijk. State Street is een aaneenschakeling van winkels en restaurants die hun exterieur compleet hebben voorzien van een herfstachtig tintje. Op z’n Amerikaans – dus groots en uitbundig.

Route 6, Pennsylvania: Een trip over Pennsylvania’s Route 6 is een tocht langs verschillende geeloranje bossen, hoge bergtoppen en andere scenery. Elk Country Loop is een aanrader met meer dan 100 kilometer door de Pennsylvania Wilds. Hier spot je gegarandeerd de nodige elanden.

Route VT100, Vermont: De bekendste route tijdens Indian Summer. Een scenic drive van 200 kilometer door old-fashioned boerendorpjes, langs de fraaie meren en de roodoranje Green Mountains.

Northeast Kingdom Byway, Vermont: alternatieve rod trips voor iedereen die er voor kiest de VT 100 links te laten liggen. De Northeast Kingdom Byway van St. Johnsbury naar Newport, Route 242, van Montgomery naar Jay, en route 9, tussen Brattleboro en Bennington zijn stuk voor stuk fantastische herfsttrips met tussen 12 september en 31 oktober, een garantie voor een geweldige Fall Foliage.

Neem contact met onze Travel advisors en ontdek de natuurpracht tijdens deze heerlijke exclusieve road trips.  

Laatste nieuws