Latijns & Midden-Amerika anders

Praat met ons team over Latijns- & Midden–Amerika zodat u al van thuis kunt wegdromen naar het mooiste continent ter wereld.

Laat u informeren maar bovenal ook inspireren door onze verhalen, route-ideeën, plaatsjes om te ontdekken en logies op maat. Al meer dan 35 jaar bieden we reizen aan naar het Latijns- & Midden Amerikaanse continent. In dit werelddeel weten wij als geen ander de weg.

Latijns – Amerika – Chili, woestijn, vulkanen, fjorden en gletsjers

Atacama

Houdt u van afwisselende landschappen en natuur, van zelf autorijden, wandelen en buitensporten, dan is Chili de perfecte reisbestemming voor u. Zo vindt u hier de droogste woestijn ter wereld, vulkanen, zoutmeren en geisergebieden. Maar ook fjorden, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende ijsvelden.

Midden-Amerika kenmerkt zich door milde temperaturen en perioden met overvloedige regenval. De twee oceanen die dit continent omarmen maken de winters zacht en de zomers koel.

En al deze factoren tezamen spelen een belangrijke rol bij de groei en bloei van de hier aanwezige kenmerkende flora en fauna.

  • Belize
Belize barrier rif

Belize heeft het op één na langste koraalrif ter wereld; het ‘Belize Barrier Reef’. Hier leven niet alleen talrijke vissoorten, ook ligt hier één van ‘s werelds mooiste duikspots, de Great Blue Hole. Dit koraalrif is niet het enige waar Belize haar bekendheid aan dankt, Belize is ook het leefgebied van de jaguar.

  • Costa Rica

Net als Belize kent ook Costa Rica geen massatoerisme. In Costa Rica leven meer dan 500.000 diersoorten. In de bomen leven onder andere toekans, papegaaien, luiaards en alle apensoorten variërend van de brulaap tot de bosduivel. Weinig locaties zijn zo mystiek als de nevelwouden in Costa Rica. Het natuurreservaat Monteverde is rijk aan talloze vlinders en vogels. Naast deze prachtige wouden is ook de Arenal vulkaan een trekpleister die de bezoeker niet zal teleurstellen.

  • Guatemala

Op nr. 1 van unieke diersoorten staat Guatemala want 13% van de diersoorten die hier leeft, doet dit uitsluitend in Guatemala.  Wie een uitdaging niet uit de weg gaat, wacht de vulkaan Pacaya. Maar bovenal is Guatemala het land van de Maya’s. Lake Atitlan, Antigua, de Mayaruïnes van Tikal en het mysterieuze Chichicastenango, met zijn levendige Mayatradities, zijn slechts enkele hoogtepunten van dit compacte land.

  • Nicaragua

Als grootste land in Midden-Amerika heeft Nicaragua een van de grootste regenwouden ter wereld. Hier leven dieren als poema’s, jaguars, papegaaien, pelikanen en krokodillen. Het Cocibolcameer is een van de twee grote meren in Nicaragua en thuisbasis voor de enige zoetwaterhaaien ter wereld. Uniek aan Nicaragua is dat het land veel vulkanen heeft, allemaal gelegen in het zuidwesten van het land.

  • El Salvador

Steeds meer avontuurlijke toeristen beschouwen El Salvador als het best bewaarde geheim van Centraal-Amerika. Goedbewaarde koloniale stadjes, de geheimzinnige verlaten Mayasteden en vooral het paradijselijke landschap.  

Voor vogelliefhebbers is Honduras dé place to be
  • Honduras

Voor vogelliefhebbers is Honduras dé place to be. In Pico Bonito National Park, een van de ruim honderd beschermde gebieden van Honduras, leven meer dan 400 vogelsoorten. Dit natuurreservaat wordt omringd door de Caribische Zee met haar zeer gevarieerde en rijke onderwaterleven. Honduras staat ook bekend om haar prachtige paradijsachtige stranden.

  • Panama

Darién, het grootste natuurpark in Midden-Amerika, ligt in Panama en heeft een rijke biodiversiteit. Dit park wordt vaak vergeleken met de Amazone, maar dan in het klein. Het voordeel van dit park is dat de meeste diersoorten zoals de jaguars, reuzenluiaards, brulapen, tapirs en ’s werelds grootste knaagdier, de capibara, zich makkelijk laten zien. En voor liefhebbers van actie is de Cordillera de Talamanca met talloze watervallen, vulkanische gebieden en een verscheidenheid aan flora en fauna een absolute must.

Met plezier organiseren wij voor u een rondreis op maat. Persoonlijk, bijzonder en volledig afgestemd op uw wensen.

Wij denken graag met u mee voor uw droomreis.

Laatste nieuws

Buitengewoon Japan

Japan spreekt al eeuwen tot de verbeelding.  Op elk moment en tijdens ieder seizoen weet Japan z’n bezoekers te betoveren.