Griekenland – Alonissos – onderwatermuseum

Het eiland Alonissos is nog steeds vrij van massatoerisme en een ultiem Europees duikparadijs. Alonissos behoort tot de Sporaden-eilandengroep in de Noord-Egeïsche Zee tussen Athene en Thessaloniki. Het Alonissos National Marine Park is een van de grootste zeereservaten in Europa.

Wie dit onderwatermuseum wil bezoeken, moet in staat zijn te duiken tot een diepte van minstens 25 meter. Er zijn geweldige duikplekken voor beginners, plus grotten, spelonken en geweldige wrakken, waaronder de Peristera. Met kristalhelder water, dolfijnen en zeldzame mediterrane monniksrobben is duiken in Alonissos een hoogtepunt van elke reis naar het gebied, of je nu naar de Peristera duikt of niet.

Bij het eiland Piperi – in het meest beschermde gebied – leven en broeden de bedreigde monniksrobben. Het feit dat de dieren deze plek hebben uitgekozen, is een goede indicatie dat de wateren van Alonissos een perfecte plek zijn om te duiken. Het wordt moeilijk om ergens in Europa betere omstandigheden te vinden met een onderwaterzicht van 30 tot 40 meter en een watertemperatuur van 26°C .

Wat is er spannender dan duiken door kristalhelder water om een oud scheepswrak te verkennen dat bedekt is met historische amforen? Als je van geschiedenis houdt, dan is dit waar je duikdromen van gemaakt zijn! Pak je koffers en maak je klaar om te gaan duiken in Alonissos.

Travel Plus biedt hier The Infinity 180 Luxury Suites, een heerlijk afgelegen toevluchtsoord met een adembenemend uitzicht op zee.   Wild Afrika ontmoet hier de wonderbaarlijke Egeïsche Zee, een verbluffende combinatie. Travel Plus  realiseert met plezier uw persoonlijk  “adventure of a lifetime”   

Laatste nieuws