El Hierro, Unesco-biosfeerreservaat en -geopark.

El Hierro is ronduit spectaculair! Dit is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Hier vind je de meest prachtige natuur. Omdat weinig toeristen dit eilandje kennen geniet je echt van rust en stilte.

Spanje, maar dan helemaal anders!

El Hierro is een adembenemend oord om je los te maken van het hectische leven van vandaag en volop te genieten van het lenteklimaat dat het ganse jaar door op de Canarische Eilanden heerst. Vulkanen, weelderige weiden, ruwe kliffen aan de kust, maanlandschappen, palmbomen, vijgenbomen en wijngaarden, inheemse bossen met Canarische pijnbomen en laurisilva, eeuwenoude jeneverbesstruiken die door de wind op hun knieën gaan, ontspannende natuurlijke poelen, verbluffende panorama’s en een onderwaterparadijs met bekend is als één de beste duikbestemmingen op de planeet.

Zowel op het land als onder water biedt El Hierro een fascinerende ervaring.

El Hierro is een eiland bij uitstek voor een mooie wandelvakantie. Prachtige trails zijn uitgezet langs de ruige kust, over bergkammen en door de mooie bossen. El Hierro is heerlijk als je van wandelen houdt.

Het mooiste is dat, omdat de afstanden zo kort zijn, je eerst een ontspannend bad kan nemen aan de kust in de vele natuurlijke zwembaden. Vervolgens maak je een wandeling over één van de vele paden tussen de Canarische dennen of laurierbossen. Op weg naar de hoger gelegen delen van het eiland aanschouw je dan de meest adembenemende panorama’s met vulkanen en uitgestrekte lavastromen en een absolute stilte… Subliem!

El Hierro’s weersomstandigeden lenen zich ideaal om het landschap vanuit de lucht te bewonderen. Hier kan je elke dag paragliden onder uitstekende omstandighedenen met sublieme service van de professionele instructeurs. De sensatie om de landschappen vanuit de lucht te aanschouwen, met de wind als enige bondgenoot, is gewoonweg onbeschrijfelijk.

El Hierro is een echte aanrader voor duikers. In het bijzondere onderzeese vulkanische landschap komen bijzondere dieren voor. De watertemperatuur van rond de 20 graden is heerlijk. Hier kan je genieten van het mooie onderwaterleven in de bijzondere plekken onder water want door vulkanische activiteit is er een verticale muur ontstaan, waar zeebrasems, kreeften, baarzen en zeldzaam zwart koraal leven.

Tacorón, in de buurt van het beroemde dorp La Restinga en Mar de las Calmas, is een idyllische badplaats met helder, kalm water en plekjes om te zonnebaden. Hier geniet u van zon en zee in één van de vele paradijselijke natuurlijke zwembaden van het eiland. Aan de kust van de El Golfo-vallei en afgeschermd van de stromingen van de zee liggen de natuurlijke zwembaden van La Maceta, met een solarium en een picknickplaats, ideaal voor als u met uw gezin op reis bent.

Een aanrader voor wie geen enkele zonnestraal wil missen en lekker een duik wil nemen is Tamaduste aan de kust van Herreño vanwege het kalme water, de schoonheid van de omgeving en de rust die u inademt. Dit kleine dorpje met de vele restaurants en culinaire specialiteiten nodigt uit tot een onvergetelijk verblijf, met verse producten van het land en uit de zee.

Verse vis is de ster van de keuken op het eiland. Proef de typische papas arrugadas con mojo (gerimpelde aardappelen met mojosaus). Quesadilla is het nagerecht bij uitstek op El Hierro. Het belangrijkste ingrediënt is ambachtelijk bereide kaas van het eiland, waaraan eieren, matalahúva, citroenschil, suiker en kaneel worden toegevoegd. De tropische vruchten die op dit vulkanische land worden geteeld, zoals de bananen en ananas zijn van onovertroffen kwaliteit. Voeg hierbij de fantastische wijnen van El Hierro en alles is aanwezig om de onvergetelijke ervaring van deze kleine Atlantische regio te beleven.

Rijden, vliegen of met de veerboot naar El Hierro?

El Hierro is per veerboot en vliegtuig verbonden met andere Canarische eilanden. De belangrijkste haven, Puerto de la Estaca, en het vliegveld liggen beide in de buurt van Valverde en onderhouden routes naar andere bestemmingen. Zo is er een dagelijkse directe ferryverbinding naar El Hierro die vanaf Los Cristianos in Tenerife vertrekt. Er zijn vluchten van Tenerife en Gran Canaria naar El Hierro. De vlucht van de luchthaven van Tenerife naar El Hierro duurt ongeveer 40 minuten.

Vluchten zijn korter, maar met de veerboot reizen is zeker leuk. De veerboot is comfortabeler en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. De veerboottocht van Tenerife naar El Hierro duurt +/_ 2,5 uur. Je kan je auto en huisdiertje meenemen en gemakkelijk over het eiland reizen. Je kan ook je huisdier meenemen.

El Hierro bereiken vanaf het vasteland van Spanje?

De enige manier om El Hierro te bereiken vanaf het vasteland van Spanje is door eerst naar Tenerife of Gran Canaria te reizen. Hier helpt de Travel Plus designer u met comfortabele veerbootroutes of de vliegtickets . Van daaruit kan je per veerboot of vliegtuig verder reizen naar El Hierro.

El Hierro is meer dan de moeite waard! Juist omdat het massatoerisme hier afwezig is, is het eiland authentiek gebleven.

Neem contact met onze Travel Plus Designers voor het ultieme vakantiegevoel. Wij inspireren u graag met onze Fly – en drive of eilandhopping combinaties. U ontvangt een voorstel op maat !

  • U kan probleemloos het eiland El Hierro met Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria en/of La Gomera combineren.
  • De fly-drive El Hierro is volledig voor u geregeld zodat u zonder zorgen de mooiste plekjes van het eiland kunt bezoeken.
  • U overnacht in authentieke en sfeervolle accomodaties of kiest voor Luxe.
 

Laatste nieuws

Buitengewoon Japan

Japan spreekt al eeuwen tot de verbeelding.  Op elk moment en tijdens ieder seizoen weet Japan z’n bezoekers te betoveren.