Japan, verrassend in elk seizoen

Japan spreekt al eeuwen tot de verbeelding.  Op elk moment en tijdens ieder seizoen weet Japan z’n bezoekers te betoveren.

Met de directe vlucht vanuit Brussel is Japan dichter dan ooit.

Futuristische wereldsteden zoals Tokyo en Osaka staan in fel contrast met de eeuwenoude tradities, en de prachtige tuinen en tempels van Kyoto en Nara. Het mooiste handwerk, gadgets en manga, een heerlijke keuken, …  Dit is Japan!   

Laat je verrassen door de dorpen in de Japanse Alpen, of verblijf in een Boeddhistische tempel in Mt. Koya. Rust uit in een warmwaterbron of ga fietsen tussen de rijstvelden.

Japan is niet alleen een veilig land om met kinderen rond te reizen, het is ook buitengewoon leuk!

Travel Plus biedt hier reizen op maat aan voor mensen die graag met z’n tweetjes, met het gezin, een groepje vrienden of met hun firma naar het land van de rijzende zon reizen.  Vraag naar onze talloze mogelijkheden, want wij stippelen graag compleet aangepast aan uw wensen een onvergetelijke route voor u uit.

Het Land van de rijzende zon met het gezin 

Met het hele gezin naar Japan? Het kan! Japan biedt een uniek avontuur voor gezinnen. Geniet van het beste van wat Japan u en uw gezin te bieden heeft. Ga voor een rondreis op eigen houtje.

Samen over oude Samouraipaden wandelen, fietsen tussen rijstvelden, of heerlijk smullen in een ‘lopende band sushi restaurant’. Fascinerende technologie ontdekken in de bruisende wijken. Ontmoeting met sumoworstelaars en ninja’s. De heilige herten van Nara . De apenberg van Iwatayama en de onderwaterwereld van Kaiyukan.  Een reis en route vol bijzonderheden.    

Samen uw droomreis naar Japan samenstellen? Ons team van experts helpt u graag verder.

Buitengewoon Japan met de Japanse Alpen

Zen-tempels en dito tuinen in de verre uithoeken van Azië zullen reizigers die van verfijning houden, zeker betoveren. Absolute esthetiek, rijke tradities en een voortreffelijke keuken maken sowieso deel uit van elke reis op ontdekking van het eeuwige Japan…

Start uw reis in de metropool Tokyo en bezoek de historische bouwwerken en heiligdommen die tussen de wolkenkrabbers en billboards verstopt liggen. Met een sushi cooking class en een sumo worsteltraining graaft u nog dieper in die heerlijke Japanse cultuur. Tokyo zal ongetwijfeld een indruk nalaten!

Laat de drukte van Tokyo achter u en reis naar de Japanse Alpen. Matsumoto, een alpenstadje dat volledig omgeven is door torenhoge pieken geeft u goed beeld van het oude Japan en hoe de Samourai vroeger leefden en vochten. Reis verder door de prachtige natuur van de Japanse Alpen en verdwaal in de smalle straatjes van Takayama tussen de traditionele huizen en de groene bossen.

Matsumoto

In Kanazawa ligt een bloeiend centrum vol kunst en cultuur op u te wachten.

Verlaat de Japanse Alpen en ga verder naar de meest spraakmakende steden van het eiland: Kyoto, Hiroshima, Okayama en Osaka. U wordt in deze steden getrakteerd op bijzondere kunst, schilderachtige eilanden, boeiende unesco-werelderfgoedsites en hoogstaande gastronomie.

U kunt er zeker van zijn dat u het beste van Japen ontdekt.

Japan eeuwenoude tradities & futuristische steden

Japan is zonder meer uniek. Zowel mystiek als futuristisch, traditioneel als hypermodern.

Ga voor een ontmoeting met de lokale bevolking, voor de hoogtepunten en de verborgen hoekjes tussen eeuwenoude tempels en hypermoderne steden. Absolute esthetiek, Japanse popcultuur, rijke tradities en een voortreffelijke keuken zijn maar een paar ingrediënten waarbij je het eeuwige Japan ontdekt.

Lake Ashi

Unieke contrasten

 • Tijdens een individuele rondreis Japan zal u het echte Japan leren kennen, een land met unieke contrasten.
 • Tokio, Kyoto, Osaka en Naoshima hebben een breed aanbod aan traditionele podiumkunsten, unieke architectuur, een schat aan Japanse beeldende kunst, allemaal te bekijken in de grote stedelijke musea.
 • Prachtige natuurparken, Unesco-werelderfgoed, overheerlijke sushi en fascinerende manga. U moet nooit ver lopen om een zwevend kasteel, oude tempel of schrijn te bewonderen.

Tips & Tops buitengewoon Japan. 

 • Kumamoto Castle en de Suizenji Garden zijn unieke plekken voor het bewonderen van de Japanse sakura.
 • In Kyoto zijn het Filosofenpad en het Maruyama Park naast de Yasaka Shrine de mooiste plekken om sakura te bewonderen. Hier worden cherry blossom parties gehouden waar vele locals naartoe gaan
 • Kanazawa is het rijkste gebied van Japan en een bloeiend centrum voor kunst en cultuur. Bezoek de weelderige tuinen, het kasteel, Higashi Chaya en het oude Samurai district Nagamachi. Sla vooral het 21ste eeuwse museum voor hedendaagse kunst niet over
 • Ga voor een nachtje traditionele ryokan. Een ryokan is de plaats bij uitstek om los te komen van de drukte van het moderne leven op het ritme van oude traditie en in een omgeving van rust en harmonie.  
 • Bezoek de Orizuru tower. Lopend naar boven ziet u het verleden, heden en de toekomst van Hiroshima. Op de 12e verdieping kan u uw eigen kraanvogel vouwen. Kraanvogels staan in Japan symbool voor een lang en gelukkig leven
 • Het Japans kunsteiland Naoshima betovert bezoekers. Het Chichu Art Museum en het Benesse House vormen het hoogtepunt van dit eiland. Een overnachting in Benesse House mag dan ook niet ontbreken tijdens uw reis. Sommige kunstwerken zijn zelfs alleen voor hotelgasten te zien
 • Sumoworstelen in Tokio. Woon een ochtendtraining bij.
 • Naoshima Art Island. Het paradijs voor kunstliefhebbers!
 • Street food tour in Osaka. Ontdek de plaatselijke Japanse keuken.
 • Theeceremonie in Kyoto. Drink thee met een geisha.
Hiroshima

Laatste nieuws