Christmas Vibes – Wenen

Kerst, oud & nieuw in Wenen

Wenen, een stad met een rijke kersttraditie. Kerstlichtjes, kerstmarkten op verschillende pleintjes in de binnenstad, voor het paleis Schonbrunn, de geur van warme kastanjes en kerstgebak. De quasi oneindige reeks van kerstconcerten in de vele kerken en concertzalen die Wenen rijk is, wordt op 1 januari afgesloten met het traditionele nieuwjaarsconcert in de Musikverein.

Wenen is betoverend mooi. Wenen heeft verschillende kerstmarkten met allemaal hun eigen charme en karakter waardoor er voor iedere kerstliefhebber wat wils is. Een absolute aanrader is de wereldberoemde en honderden jaren oude Wiener Christkindelmarkt. Deze kerstmarkt steekt met kop en schouders boven alle andere uit en is misschien wel de mooiste en meest sfeervolle kerstmarkt van heel Europa.

Wat Wenen zo aantrekkelijk maakt is dat je geniet van kunst en cultuur en ook van de echte wintersfeer. Wenen is een stad vol pracht en praal. De statige bouwstijl is uitstekend geschikt om te combineren met de gezellige en intieme sfeer van Kerstmis.

Zoek je een hotel in Wenen?

Onze favoriet: Het luxe Rosewood Vienna bevindt zich in de oude binnenstad aan de Petersplatz, niet ver van de Stephansdom, de belangrijkste winkelstraten en historische sites.

Laatste nieuws

Safari tips

Onze safari-experts hebben de beste safari-tips voor jou verzameld. Neem een camera met zoomlens mee Wij beginnen met de meest

Buitengewoon Japan

Japan spreekt al eeuwen tot de verbeelding.  Op elk moment en tijdens ieder seizoen weet Japan z’n bezoekers te betoveren.