Zuid-Amerika

Zuid-Amerika werd oorspronkelijk bewoond door de Indiaanse bevolking. In de 16e eeuw verkenden Spanjaarden en Portugezen de Zuid-Amerikaanse kusten en brachten Europese bacteriën mee waar ze in dit continent niet resistent tegen waren. Zo stierf 2/3e van de Indiaanse bevolking en kregen de Spanjaarden en Portugezen vrij spel om het continent in te palmen en te coloniseren. Dat is de reden waarom ze in Brazilië Portugees praten.

Het dichtst bevolkte land van Zuid-Amerika gekend door voetbalsterren, samba & chiquita bananen is Brazilië. Een land met steden als Brasilia en Rio de Janeiro biedt enorm veel mogelijkheden en zal u geen minuut vervelen. Ook als u de stad even achter u wilt laten kan u terecht op de bekende Braziliaanse stranden. Heerlijk relaxen met een Caipirinha op Copacabana beach. Ten zuiden van Brazilië ligt Argentinië. Argentinië is vooral bekend om haar prachtige gletsjers en natuurparken. Een cursusje Spaans op het vliegtuig is zeker aan te raden want zo kan u kennis maken met de lokale bevolking en gewoontes tijdens een uitstap naar de Humahuaca vallei. Ook de watervallen aan de Garganta del Diablo is een echte aanrader.

In Chili, een smalle strook aan de westkust van Zuid-Amerika dat letterlijk “land waar de aarde ophoudt” betekent reist u van noord naar zuid, van west naar oost maakt u een wandelingetje. Wat reizigers het meeste bij blijft is de heerlijke Chileense wijn gecombineerd met een prachtig zeebanket. De vele mooie beschermde parken maken van Chili een actieve rondreis. Peru, het land dat grenst aan het noorden van Chili bestaat uit 3 landschapsvormen: een subtropisch regenwoud, kustgebied & het bergland. De rijkgevulde Peruaanse geschiedenis zorgt voor een complexe bestuurlijke indeling waardoor het land uit 1821 districten bestaat. Het mooiste in Peru is de grote bio-diversiteit. Er zijn talrijke verschillende soorten dieren en planten te vinden. Van jaguars tot de grootste Anaconda’s, met andere woorden, Peru is geen reis voor watjes!

Argentinië – Bolivia – Brazil – Chili – Colombia – Ecuador – Falklandeilanden – Frans Guyana – Guyana Galapagos eilanden – Paaseiland – Peru – Suriname – Uruguay – Zuid-Georgië