Oceanië

Oceanie is het kleinste continent ter werel. In tegenstelling tot wat vele mensen denken is Oceanië meer dan alleen Australië. Het continent bestaat uit meer dan 20 eilanden gelegen in de Stille Oceaan. Naast Australië, Nieuw-Zeeland en Nieuw-Guinea worden de overige, iets kleinere eilanden opgedeeld in Polynesië, Melanesië en Micronesië.

Nieuw-Zeeland wordt over het algemeen beschouwd als één van de natuurlijkste en mooiste landen op aarde. En dat spreken wij absoluut niet tegen! Door de goed ontwikkelde faciliteiten kunnen reizigers optimaal genieten van de prachtige landschappen. In Nieuw-Zeeland vindt u werkelijk alles, het vormt bijna een kleine wereld op zich. Actieve vulkanen, reusachtige gletsjers, tropisch aandoende baaien, besneeuwde bergen en spuitende geisers.

Australië is dan weer het grootste land van Oceanië. Hoeweel Australië enorm groot is telt het land “slechts” 22 miljoen inwoners.Het lage aantal inwoners komt omdat een groot deel van Australië bestaat uit woestijn, the Great Sandy Desert. Naast een gigantische woestijn zijn er veel boeiende steden in Australië. Zo is Cairns zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Cairns was in het verleden de draaischijf voor de goudhandel. Als u in Cairns bent moet u ook zeker een bezoekje brengen aan het hooggelegen Kuranda. Een dorpje dat midden in het tropische regenwoud ligt. Een leuk detail: u kan er geraken door middel van een kabelbaan! Whitsundays is gekend voor de unieke zeilervaringen. U kan zeilen langs de goudstranden en kennis maken met de lokale bewoners: de vele tropische vissen en schildpadden. Kortom Australië is een zeer groot land waar enorm veel te ontdekken valt.

Verder zijn er nog de eilandengroepen van Nieuw-Guinea, Polynesië, Melanesië en Micronesië. De eilanden hebben elk hun eigen cultuur, fauna en flora waardoor ze u steeds een unieke ervaring bieden.

Australië – Nieuw-Zeeland – Polynesië – Melanesië – Micronesië