Midden-Oosten

Het Midden-Oosten is een historische en politieke regio van Afrika-Eurazië. De vruchtbare sikkel (een van de plaatsen waar de landbouw is ontstaan) ligt in haar geheel in het Midden-Oosten en zorgde ervoor dat het continent een enorm belangrijke handelsregio was. Vandaag de dag is het Midden-Oosten economisch nog steeds erg belangrijk, dit komt omdat het een enorm groot deel van de aardolie bevat.

De rijke oliesjeiks van de Verenigde Emiraten hebben doorheen de jaren enorm geïnvesteerd in hun land. Hierdoor is het een paradijs geworden en een populaire bestemming voor winterzon vakanties. Abu Dhabi en Dubai bieden naast luxueuze hotels ook ongekende shoppingmogelijkheden, excursies en overnachtingen in de woestijn. Om het helemaal compleet te maken is er ook een reusachtige ijspiste en een grote indoor skipiste.

In Egypte kan u terecht voor een cruise op de Nijl met een van de beste Nijlschepen. Deze cruise kan perfect gecombineerd worden met een heerlijk strandverblijf aan de Rode Zee, in Sharm El Sheik of in Hurghada. Aan de overkant van de Rode Zee vindt u Jordanië. Dit kleine koninkrijk bestaat vooral uit adembenemende woestijnlandschappen.

Het best bewaarde geheim van het Midden-Oosten is Oman. Oman is gekend door haar excursies naar oude Portugese forten & langs adembenemende woestijnlandschappen, ruwe bergen afgewisseld met zachtglooiende zandduinen en daartussen groene, verfrissende oasen. Oman is het land van koningin Sheeba waar de “grote Oman rondreis’ kan verlengt worden met heerlijke strandhotels in Muscat.

Egypte – Israël – Jordanië – Oman – Qatar – Turkije – Verenigde Arabische Emiraten