Midden-Amerika

Onder de drukte van de Verenigde Staten ligt het continent Midden-Amerika. Naast Mexico en de aanhangende landen Guatemala, Nicaragua, Costa Rica & Panama bestaat het continent uit een archipel. Het pittige karakter van de Spaanse kolonisten die destijds een einde maakten aan de Maya beschaving is nog steeds opmerkelijk.

Mexico heeft door de grote macht van mafiosi een slecht imago gekregen. Sommige beweren dat het land onveilig is en dat u er beter niet komt. Hier gaan wij niet mee akkoord. Een land als Mexico heeft enorm veel te bieden. Een prachtig voorbeeld is Hidden beach. Hidden Beach is een verborgen strand dat u enkel kan bereiken via een tunnel. De tunnel begint aan de Marita-eilanden en zo kan u door de tunnel zwemmen tot het natuurlijke wonder. Wij stippelen aandachtig uw hele reis uit  en zorgen ervoor dat u alle mooie dingen van Mexico kan zien zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

De tegenhanger van de dicht bevolkte steden in Mexico zijn de Caraïben in Midden-Amerika. De bekendste Caraïbische eilanden zijn Cuba, Jamaica en de Dominicaanse Republiek. De archipel is bekend voor haar prachtige stranden en kleurrijke koraalriffen. Haaien, roggen en zeeschildpadden zijn nog maar enkele van de zovele zeedieren die u in de omliggende oceanen kan vinden. Als druk bezette en hardwerkende Europeaan is het een verademing om met de stressloze locals om te gaan.

De mooiste natuur van Midden-Amerika kan u dan weer vinden in Guatemala, Nicaragua en Costa Rica. Naast de talrijke vulkanen zijn er ook prachtige bossen. In deze bossen is de biodiversiteit enorm. U vindt hier ontelbaar verschillende planten en dieren. Het tropische regenwoud vormt dan ook de perfecte plaats om de natuurlijke biotoop in stand te houden.

Anguilla – Antigua & Barbuda – Aruba – Bahama’s – Barbados – Belize – Bonaire – Costa Rica – Cuba – Curaçao – Dominicaanse Republiek – Grenada – Guadaloupe – Guatemala – Jamaica – Martinique – Mexico – Nicaragua – Panama – Puerto Rico – Saint Barthelemy – Saint Kitts & Nevis – Saint Lucia – Saint Vincent en de Grenadines – Sint-Maarten